25 January 2022

Werkschoenen voor lassers en metaalwerkers

Een lasser of metaalwerker heeft geen doorsnee taak. Daarom kan voor werkzaamheden met metaal ook niet iedere werkschoen gebruikt worden. Bij het lassen en metaal bewerken komen er veel vonken vrij en er kan sprake zijn van warmtecontact, voornamelijk bij de zool. Daarom is het belangrijk om echte lasschoenen te dragen.

Lasschoenen bieden bescherming tegen vonken en restmateriaal van het lassen. Een van de belangrijkste eigenschappen voor een lasschoen is dat deze hittebestendig is. De lasschoenen beschikken over zolen die extreem hittebestendig zijn. De zolen kunnen tegen een kortstondige contactwarmte van 300 graden. Een lasschoen kunt u ook wel herkennen aan de grote flap met klittenband op de plek waar normaal veters zitten. Deze flap heeft als doel om te voorkomen dat er vonken in de schoen terecht komen. Veters zouden namelijk makkelijk in brand vliegen. Doordat de lasschoenen geen veters hebben, kunnen deze ook niet verschroeien en kan de lasschoen makkelijk aan en uit gedaan worden.

Lassen en metaal bewerken zijn gevaarlijke taken en daarom is het ook belangrijk dat u voor werkschoenen kiest met voldoende grip zodat u tijdens het lassen niet kunt uitglijden. De meeste lasschoenen beschikken over een SRC zool. Deze zool heeft op iedere ondergrond veel grip. Voor nog meer veiligheid is het belangrijk dat uw werkschoenen uw voeten beschermen tegen vallende dingen.

U vindt bij ons een breed assortiment aan werkschoenen en zo ook werkschoenen die geschikt zijn voor werkzaamheden met metaal. Als u een lasser of metaalbewerker bent, bent u bij ons dus zeker aan het juiste adres! Wanneer u nog vragen of specifieke wensen heeft, kunt u altijd contact opnemen met een van onze medewerkers via de chat, mail of telefoon.