24 January 2022

Werkschoenen voor dakdekkers

Werkschoenen voor dakdekkers hebben vaak een volledig gladde zool zonder profiel. Een dakdekker werkt op veel daken. Dit werk gebeurt op hoge hoogtes en daarom is het belangrijk dat een dakdekker veilig zijn werkzaamheden kan verrichten. Werkschoenen spelen hierbij een grote rol. Het is van belang dat de dakdekker niet uitglijdt tijdens het bewegen op daken. De vlakke buitenzool van de werkschoenen zorgt ervoor dat het asfalt van de daken niet aan de werkschoenen blijft plakken en dat de dakdekker geen afdrukken achterlaat met zijn werkschoenen op de dakbaan en de asfalt laag.

Een dakdekker moet ook zware dakpannen tillen en deze kunnen natuurlijk vallen. Daarom moeten uw voeten en vooral uw tenen goed beschermd zijn. Daarom hebben veiligheidsschoenen altijd wel een veiligheidsneus van aluminium of van composiet. Dakdekkers werken buiten in verschillende weersomstandigheden dus het is ook van belang dat de schoenen waterafstotend zijn. Soms moeten dakdekkers ook werken met heet asfalt. Hiervoor zijn dan weer hittebestendige werkschoenen vereist. De volledig gladde zool voorkomt dus voetafdrukken in zachte bitumineuze dakbedekking.

Wanneer je als dakdekker werkt op bijvoorbeeld kunststof dakbedekking of op zinken daken is het van groot belang dat u wel schoenen met grip heeft. De schoenen met volledig gladde zool zullen in deze werkomstandigheden niet veilig zijn. Daarom is het belangrijk dat u als dakdekker meerdere typen werkschoenen nodig heeft om in verschillende werkomstandigheden de juiste veiligheidsschoen te hebben. U vindt bij ons een ruim assortiment aan verschillende soorten veiligheidsschoenen, waaronder ook werkschoenen voor dakdekkers. Wanneer u nog vragen heeft over de werkschoenen voor dakdekkers, kunt u altijd contact met ons opnemen via de chat, mail of telefoon.