27 January 2022

Werkschoenen voor beveiligers

Beveiligers zijn gebaat bij werkschoenen die specifiek zijn ontworpen voor beveiligers. Een van de belangrijkste dingen waaraan een werkschoen van een beveiliger moet voldoen, is dat de schoen volledig metaalvrij is. Dit is vooral van belang voor beveiligers die vaak door detectiepoortjes heen moeten. De detectiepoortjes gaan dan in ieder geval niet iedere keer af. Veel producenten van veiligheidsschoenen gebruiken tegenwoordig de metaalvrije en minder zware materialen composiet, kevlar en aluminium ter beveiliging in de werkschoenen.

Een beveiliger moet vaak lange dagen op dezelfde plek staan en daarom is het erg fijn om werkschoenen te dragen die een comfortabele zool hebben. Wanneer er iets aan de hand is, moet een beveiliger zich makkelijk en snel kunnen voortbewegen. Ook hierbij is een goede zool belangrijk. Zolen met een SRC normering zijn hiervoor goed geschikt. Deze zolen zijn namelijk slijtvast, antislip en hebben een schokdempende werking. Het is voor beveiligers niet noodzakelijk dat zij werkschoenen met een veiligheidszool dragen. De beveiligers werken namelijk over het algemeen niet op terreinen waar scherpe voorwerpen op de grond kunnen liggen.

Er zijn dus een aantal voordelen van werkschoenen voor beveiligers. Ten eerste gaat het alarm niet af bij detectiepoortjes. Ten tweede wordt er gebruik gemaakt van kevlar, composiet en/of aluminium, waardoor de werkschoenen lichter zijn dan schoenen met stalen tussenzool en neus. Tot slot zijn de zolen over het algemeen soepeler dan bij een stalen veiligheidszool. U vindt bij ons een breed assortiment aan werkschoenen, waaronder ook werkschoenen voor beveiligers. Als u nog vragen of specifieke wensen heeft, kunt u altijd contact opnemen met een van onze medewerkers.